Bageriet och Cafét erbjuder...

Till oss valfärdar människor för att köpa våra bullar som gör succé av alla möjliga smaker. Men här finns också en soppbuffé med enastående soppor och ljuvliga smörgåsar.

kanelbullar2
vaniljbullar

Bullar!!!

Redan på parkeringen när du kliver ur bilen möts man av doften från vårat öppna bageri där dessa eftertraktade skapelser bakas.

Bagarna jobbar på dagarna hos oss för att ni alltid ska få känna doften och se degen knådas och förvandlas till bullar med en mängd olika smaker. Här serveras minst tre sorter men oftast upp till fem olika och ibland fler. Smakerna varierar efter säsong men också efter bagarnas fantasi. 


Fram mot eftermiddagen när bagaren går hem för vila kan smakerna och bullarna blir färre, då tar smörgåsnissarna över och bakar våra egna kalljästa bullar i den mån dem hinner.

Är trycket högt på bullarna händer inte allt för sällan att man kan få köpa av bullarna som bakas i ugnen eller iaf få en ljummen. Skulle man ha otur och komma när dom tagit slut så fryser vi alltid bullar som eventuellt blir över när dagen är slut för att sen säljas förpackade i 5-pack. Eller även om du njutit av en bulle hos oss så kan de vara roligt att köpa med hem för att kunna njuta av hemma eller ge bort till en vän.

Bröd!!!

Brödkakor, tekakor, klosterråg, ramslökslimpa, rapslimpa,  surdeg och många fler sorter bakas av våra bagare där bara fantasin sätter begränsingar i recepten.

Allt som bakas och erbjuds i vårat sortiment tillverkar vi själva från grunden, varenda limpa, fralla och bulle har knådats förhand av våra fenomenala bagare.

Vi bakar precis på samma sätt som ni gör i era egna hem, med mjöler, fröer, vatten, mjölk, youghurt, jäst, kryddor och surdeg. Inget fusk eller Hokus Pokus!

Detta ger bröd med tyngd som inte kan köpas på många ställen OCH som verkligen mättar.


Precis som med bullarna kan också brödet sina på eftermiddagen när bagarna går hem för vila.

Vill du vara säker på att få ditt favoritbröd så ring och beställ så lägger vi undan och ringer du någon dag innan ser vi till att just den sorten du önaskar bakas till den dagen du behöver. För här kan sorterna variera från dag till dag.

Soppbuffé


Soppor gjorda på så mycket lokalproducerat vi kan hitta runt Kinnekulle är vad som gör våran soppbuffé.

Soppor som görs från grunden med fantastiska råvaror som varrierar över säsongerna.

Två sorter finns på buffén och dessa varierar från dag till dag men vi kan erbjuda en köttsoppa likaväl som en vegansk soppa.

Favoritsopporna är nog ändå dem krämiga, lena sopporna gjorda på rikligt med grädde.


På buffén ingår även vårat hembakta bröd tillsammans med vispat smör, hemmagjord skörost och våran egen chutney med säsongsvarierat innehåll.
Smörgåsar


Våra smörgåsnissar gör dem mest fantastiska smörgåsarna.

Med vårat egna bröd och väl utvalda pålägg kan man likna våra smörgåsar som en mindre lunch.


Vi kan varmt rekkomendera våran brie-och lammkorvssmörgås med lammkorv från Kullans Lycka som vunnit guldmedalj i chark-SM med just dem smakerna du finner på våran smörgås.


Vill man ha något ännu mer mättande är det den oslagbara tonfiskröran som toppas med syrad rödlök på en galet god tekaka från bageriet.

MÅSTE testas!


Har man svårt att välja så är alltid en ost- eller kalkonsmörgås ett säkert kort med färska grönsaker.


Har du någon typ av allergi så brukar vi kunna ordna de mesta som tex en glutenfri smörgås på ett välldigt omtyckt bröd som vi själva gör.
Kakor


Mjuka, hårda, små, stora, smuliga, krämiga, ja vi kan baka kakor av många olika slag också, även om bullarna är det absolut mest populäraste hantverket vi serverar.

 

Allt gör vi själva från grunden utan att snåla på smör och socker.

Utbudet varierar efter säsong och fantasi men oftast är vi duktiga på att spara bär och frukt från de olika årstiderna så en och annan jordgubbe i bakverket kan allt fås även om de är sen höst eller tidig vår.


Kom och låt dig smaka på vårat hantverk.

Får du svårt att välja så dela med vänner och familj så ni alla får en smakbit av allt de goda ni valt.